EV3 Bluetooth Controller Application

Στο προηγούμενο post είδατε πως μπορείτε να δημιουργήσετε την δικιά σας android εφαρμογή και να κινείτε το EV3 ρομπότ σας. Εδώ θα σας παρουσιάσω την δικιά μου εφαρμογή που δημιούργησα με το AppyBuilder.



Η διαφορά με την προηγούμενη είναι ότι αντί να χρησιμοποιώ κουμπιά , μπρός, πίσω, δεξιά, αριστερά και stop , χρησιμοποιώ μόνο μια μπάλλα - ένα σημείο, το οποίο σέρνω στην επιφάνεια του κινητού μου προς την κατέυθυνση που θέλω να κινηθεί το ρομπότ. Όταν αφήνω το χέρι μου, το ρομπότ σταματά. Η ταχύτητα ρυθμίζεται ανάλογα με το πόσο γρήγορα μετακινώ την μπάλλα.

Για να την χρησιμοποιήσεται θα πρέπει πρώτα να έχετε πραγματοποιήσει bluetooth σύνδεση - pairing ανάμεσα στο EV3 και στο κινητό σας όπως έχουμε δεί εδώ

Ανοίγουμε την εφαρμογή μας , πατάμε Connect - Σύνδεση και στην λίστα που ανοίγει , βρίσκουμε το EV3 μας.


Μετά πρέπει να επιλέξουμε σε ποιές θύρες είναι συνδεδεμένοι οι κινητήρες μας A, B, C ή D. Για να λειτουργήσει η εφαρμογή πρέπει να επιλεγούν δύο κινητήρες. Τότε μόνο εμφανίζεται η επιφάνεια με την μπάλλα για να μπορούμε να κινούμε το ρομπότ μας και παράλληλα το κουμπί Disconnect - Αποσύνδεση .



Παρόλο που τέτοιος χειρισμός του ρομπότ, απαγορεύεται στο FLL , λόγω του ότι έχει αρχίσει και επίσημα η νέα περίοδος 2019-2020, στα χρήσιμα liks της εφαρμογής θα βρείτε κάποιες ιστοσελίδες με πληροφορίες τόσο για το EV3 όσο και για τον διαγωνισμό First Lego League.




Στο Youtube μπορείτε να δείτε πως δουλεύει η εφαρμογή και πως μετακινείτε το EV3 μας.



Τέλος αν θέλετε να δοκιμάσετε πως δουλεύει, μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή EV3 Remote Controller 

Comments

Popular posts from this blog

MIT App Inventor - How to render larger data sets efficiently using RecyclerList Extension - Advanced Guide

MIT App Inventor - How to use RecyclerList extension - Basic guide

AppyBuilder OFFLINE - Εγκατάσταση στον υπολογιστή μας