Πως να συνδέσετε το Lego EV3 με το Android τηλέφωνο σας μέσω Bluetooth




Για να να συνδέσετε το EV3 με το Android τηλέφωνο σας μέσω Bluetooth πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα :
  • Βεβαιωθείτε ότι το EV3 σας είναι ενεργοποιημένο.
  • Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε το πιο πρόσφατο λογισμικό  - firmware στο EV3 σας. Για να το κάνετε αυτό, συνδέστε το EV3 στον υπολογιστή σας - computer χρησιμοποιώντας το καλώδιο USB και ανοίξτε το λογισμικό LEGO MINDSTORMS EV3 . Στο μενού επιλέξτε Εργαλεία> Ενημέρωση λογισμικού - Tools>Firmware update, για να ανοίξετε το εργαλείο ενημέρωσης λογισμικού. Όταν ολοκληρωθεί η ενημέρωση, απλώς αποσυνδέστε το EV3 Brick από τον υπολογιστή σας .

  • Στο EV3 Brick σας, μεταβείτε στην καρτέλα Ρυθμίσεις και ανοίξτε τις Ρυθμίσεις Bluetooth. Στις ρυθμίσεις Bluetooth EV3, βεβαιωθείτε ότι έχουν επιλεγεί τα πλαίσια ελέγχου Ορατότητα - Visibility και Bluetooth και ότι το πλαίσιο ελέγχου iPhone / iPad / iPod δεν έχει επιλεγεί.

  • Στη συσκευή σας Android, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις - Settings. Στην ενότητα Συνδεδεμένες συσκευές - Connected devices, πατήστε για να ανοίξετε τις ρυθμίσεις Bluetooth και βεβαιωθείτε ότι το Bluetooth είναι ενεργοποιημένο. Αυτό αναφέρεται για συσκευές με λειτουργικό Android 9.0, σε παλαιότερες εκδόσεις android την επιλογή για το bluetooth θα την βρείτε στις Ρυθμίσεις - Ασύρματα δίκτυα. Πατήστε το κουμπί σάρωσης - pair new device για να πραγματοποιήσετε αναζήτηση της συσκευής Android για το EV3 . Όταν εμφανιστεί το EV3 με το όνομά του (το προεπιλεγμένο όνομα είναι EV3), πατήστε το για να ξεκινήσει η διαδικασία αντιστοίχισης.  

  • Στο EV3 Brick σας, θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται ένα παράθυρο αιτήματος . Αποδεχτείτε αυτήν την αίτηση και αποδεχτείτε επίσης την εισαγωγή του κωδικού πρόσβασης / PIN που ακολουθεί.

  • Η Android συσκευή σας θα εμφανίσει στη συνέχεια ένα αίτημα ζευγαρώματος Bluetooth, όπου πρέπει να εισάγετε το Passkey / PIN που έγινε αποδεκτό στο EV3 Brick στο προηγούμενο βήμα (ο προεπιλεγμένος αριθμός είναι 1234). Εισάγετε το PIN και πατήστε OK.
  • Η συσκευή σας Android είναι τώρα συνδεδεμένη με το EV3 Brick σας.  


Τώρα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε και να δημιουργήσετε την δικιά σας android εφαρμογή με το AppyBuilder με την οποία θα μπορείτε να ελέγχετε το EV3 σας ή να κατεβάσετε μια εφαρμογή από το Google Play Store.

Στο επόμενο post θα σας δείξω πως μπορείτε να δημιουργήσετε την δικιά σας android εφαρμογή για να ελέγχετε το EV3.

Comments

Popular posts from this blog

MIT App Inventor - How to render larger data sets efficiently using RecyclerList Extension - Advanced Guide

MIT App Inventor - How to use RecyclerList extension - Basic guide

AppyBuilder OFFLINE - Εγκατάσταση στον υπολογιστή μας