Ο Lee Magpili στην 84η ΔΕΘ

Σήμερα είχα την ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά έναν κορυφαίο σχεδιαστή της LEGO, τον κ. Lee Magpili, ο οποίος έχει σχεδιάσει και την φετινή πίστα του First Lego League διαγωνισμού City Shaper. 

Καλεσμένος της Eduact, ο κ. Magpili ήρθε στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και μου δόθηκε η δυνατότητα να μιλήσω μαζί του. Είδα από κοντά την νέα πίστα και παράλληλα μπόρεσα να τον ρωτήσω τις απορίες μου για τις φετινές αποστολές στο FLL. Με εντυπωσίασε το πόσο πρόθυμος ήταν να απαντήσει σε ερωτήσεις και παράλληλα οι απόψεις του για ορισμένες αποστολές και ο τρόπος σκέψης του.





Με τον κ. Βασιλείου, πρόεδρο της Eduact, μας μίλησαν για την δημιουργική μάθηση και πως θα πρέπει  ο τρόπος εκπαίδευσης να αλλάζει ακολουθώντας τις νέες τεχνολογίες και να γίνεται πιο ενδιαφέρον για τους μαθητές. 

  

Παράλληλα μας ανακοίνωσαν ότι φέτος  13 - 16 Μαίου 2020 θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και μάλιστα στην Θεσσαλονίκη, FLL Open International, διεθνής διαγωνισμός ρομποτικής με συμμετοχή ομάδων από όλο τον κόσμο !



Comments

Popular posts from this blog

MIT App Inventor - How to render larger data sets efficiently using RecyclerList Extension - Advanced Guide

MIT App Inventor - How to use RecyclerList extension - Basic guide

AppyBuilder OFFLINE - Εγκατάσταση στον υπολογιστή μας