Συγχώνευση AppyBuilder και Kodular

Χτές, ανακοινώθηκε στους χρήστες του AppyBuilder ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα συγχωνευτεί με το Kodular, μια επίσης διανομή του MIT App Inventor.



Η απόφαση αυτή πιστεύουν ότι θα φέρνει στους χρήστες, πιο γρήγορα από ποτέ, νέες δυνατότητες και μέσα στους επόμενους μήνες που θα πραγματοποιηθεί η συγχώνευση τους ελπίζουν ότι θα φέρει καινοτόμες αλλαγές που θα κάνουν ακόμα πιο εύκολη , την ανάπτυξη android εφαρμογών.



Διαβάζοντας στο blog του Kodular την αντίστοιχη ανακοίνωση , βλέπουμε ότι μέσα στους επόμενους μήνες το AppyBuilder θα μεταφέρει την πλατφόρμα του στο Kodular. Για την ακριβή πορεία της συγχώνευσης θα υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες μέχρι 15 Σεπτεβρίου γιατί υπάρχουν αρκετές τεχνικές λεπτομέρειες. Επίσης θα ανακοινώσουν τι θα γίνει με τον ανοικτό πηγαίο κώδικα του AppyBuilder (Public Source Code) και με ton Code Editor.

Στους χρήστες του AppyBuilder υπόσχονται ότι τα αρχεία τους - projects - θα είναι ασφαλή και απόλυτα συμβατά με την πλατφόρμα τους. Τα ήδη υπάρχοντα projects, οι ήδη υπάρχοντες εφαρμογές και τα extensions θα πρέπει να λειτουργούν κανονικά μετά την αλλαγή και χρησιμοποιώντας το Kodular. 

Όπως ήταν φυσικό, η ανακοίνωση αυτή, δίχασε τους χρήστες του AppyBuilder. Πολλοί ανησυχούν για το αν θα συνεχιστεί η υποστήριξη της offline έκδοσης του AppyBuilder αν δεν θέλουν να συνεχίσουν στην πλατφόρμα του Kodular, τι θα γίνει με τις εφαρμογές τους και φυσικά αντέδρασαν οι χρήστες οι οποίοι δημιουργούν monetized εφαρμογές (εφαρμογές με κέρδος - διαφημίσεις) γιατί είναι γνωστό ότι το Kodular είναι δωρεάν - free εφόσον δεν χρησιμοποιείς διαφημίσεις στις εφαρμογές σου (Adds free apps)



Για τις εξελίξεις μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα τόσο στο forum του AppyBuilder όσο και του Kodular

Comments

Popular posts from this blog

MIT App Inventor - How to render larger data sets efficiently using RecyclerList Extension - Advanced Guide

MIT App Inventor - How to use RecyclerList extension - Basic guide

AppyBuilder OFFLINE - Εγκατάσταση στον υπολογιστή μας