FLL CITY SHAPER - Πρώτες Εντυπώσεις

Μετά την επίσημη παρουσίαση από την First Lego League του φετινού challenge, θα σας παρουσιάσω την πίστα και τις διαφορές που εντόπισα μέχρι στιγμής σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.



Αρχικά, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η ομάδα θα πρέπει να αναγνωρίσει τις αποστολές, να σχεδιάσει, κατασκευάσει και προγραμματίσει ένα LEGO Robot με το οποίο θα ολοκληρώσει τις αποστολές και να δοκιμάσει και να τελειοποιήσει το πρόγραμμα και τη κατασκευή του.
Το Robot θα πρέπει να ολοκληρώσει την προσπάθεια του στην πίστα (robot game) μέσα σε 2,5 λεπτά κάνοντας όσες περισσότερες αποστολές μπορεί.


ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ
  • Η πρώτη διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι το mat της πίστας, το οποίο είναι μικρότερο σε μήκος και διαφορετικό στην υφή του. Το τραπέζι (field) παραμένει το ίδιο, ο χώρος που μένει ελεύθερος δίπλα στο mat (home) χωρίζεται σε δύο μέρη α) την μικρή περιοχή επιθεώρησης με διαστάσεις 34.29 x 48.26 x 30.5(h) σε cm ( Small inspection area) και β) την μεγάλη περιοχή επιθεώρησης με διαστάσεις 34.29 x 66.04 x 30.5(h) σε cm (Large inspection area) και φυσικά την βάση (Launch area) που είναι μικρότερη (ένα τεταρτημόριο του κύκλου με ακτίνα ~48.26 cm ή 19 ίντσες)




  • Η δεύτερη διαφορά έχει σχέση με τις δύο νέες περιοχές πάνω στο field , την Small inspection area και την Large inspection area με υποτιθέμενο ύψος 30,5 cm. Πριν αρχίσει το robot game πρέπει να δείξουμε στον διαιτητή ότι ΟΛΟΣ o εξοπλισμός μας χωράει στην μικρή ή στην μεγάλη περιοχή επιθεώρησης. Αν χωράει στην μικρή - Small inspection area έχουμε πλεονέκτημα. Σε κάθε αποστολή που πετυχαίνουμε να πάρουμε πόντους προστίθενται άλλοι 5 πόντοι. Αυτό δεν ισχύει για την αποστολή 14 (Mission 14 ) και για την αποστολή 2 (Mission 2) για την οποία παίρνουμε 10 πόντους αντί για 5. Επίσης όταν αρχίσει το robot game όλος ο εξοπλισμός μας και ότι το robot μεταφέρει στο Home ΠΡΕΠΕΙ να αποθηκεύεται στο Home .
  • Tέλος φέτος το ρομπότ θα φεύγει μεν από την Launch area αλλά θα επιστρέφει στο Home.




  • Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι πλέον τα μεγάλα robot και τα τεράστια attachments αποτελούν παρελθόν για το FLL αφού όπως όλα δείχνουν δεν θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βοηθητικά τραπεζάκια ή τρόλλευ για αποθήκευση του εξοπλισμού μας.


Αυτά παρατήρησα διαβάζοντας μέχρι στιγμής, στο επόμενο post θα σας αναλύσω τις αποστολές στο robot game. 

Comments

Popular posts from this blog

MIT App Inventor - How to render larger data sets efficiently using RecyclerList Extension - Advanced Guide

MIT App Inventor - How to use RecyclerList extension - Basic guide

AppyBuilder OFFLINE - Εγκατάσταση στον υπολογιστή μας